13 August 2013

McOcean Holding Sdn Bhd & Steady Dynasty Sdn Bhd

McOcean Holding Sdn Bhd & Steady Dynasty Sdn Bhd adalah syarikat yang diklasifikasikan sebagai syarikat perniagaan Multi Level Marketing (MLM) satu syarikat berunsur penipuan. Berikut adalah rujukan fakta dan data yang saya dapatkan. Semoga ini akan membuka fikiran dan hati kita semua.

Kenyataan blogger:
https://www.rc.my/Thread-Penipuan-Pelaburan-MLM

Kenyataan PDRM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633369376673373&set=a.633369150006729.1073742017.161086313901684&type=1

PERINGATAN KEPADA SEMUA PENGGUNA:
Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dan Bank Negara Malaysia (BNM) ingin memberitahu orang ramai mengenai senarai syarikat dan laman sesawang yang tidak diberi kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM. 

Sila ambil perhatian bahawa senarai ini bukan senarai sepenuhnya. Senarai ini hanya bertujuan sebagai panduan kepada orang ramai berdasarkan maklumat dan pertanyaan yang diterima oleh BNM. Senarai ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa untuk rujukan orang ramai. 

Pihak PDRM dan BNM sentiasa bekerjasama dalam memberi kesedaran dan peringatan kepada masyarakat bagi memerangi "Jenayah Kewangan". Jangan Menjadi Mangsa..!!

Kenyataan Bank Negara Malaysia
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_financialconsumeralert&lang=bm

* Klik pd perkataan biru: Senarai nama entiti dan laman sesawang
(pada tajuk "Peringatan kepada Semua Pengguna")

Memang benar permohonan lesen syarikat ini TELAH DIBUAT.. tetapi bila meneliti kenyataan dari laman KPDNKK, maka ternyata bahawa PERMOHONAN PEMBAHARUAN LESEN Syarikat McOcean Holding s/b TELAH DITOLAK.

Ini TARIKH permohonan syarikat McOcean DITOLAK oleh KPDNKK
http://www.kpdnkk.gov.my/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung

Bermula pada 3.4.2013, aktiviti ini berhenti kerana dinyatakan sebagai “aktiviti tidak berlesen”, dan telah disahkan penyeneraiannya oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) pada 22.7.2013.

NAMUN dalam senarai kemas kini laman rasmi KPDNKK pada 12.8.2013, lesen pembaharuan syarikat ini telah diterima semula oleh KPDNKK, kelulusan lesennya bermula dari 23.7.2012 - 22.7.2015 dan aktiviti perniagaan  MLM ini SAH di sisi undang-undang.
http://www.kpdnkk.gov.my/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung


Reactions:

12 comments :

terima kasih, saya nyaris pergi mendengar pelan McOcean Holding Sdn Bhd & Steady Dynasty Sdn Bhd mereka yang kononnya business yang 100% untung...

tapi sebenarnye semua perniagaan akn ada tempoh tanpa lesen semasa dlm proses pembaharuan. sykt2 besar terutamanya cz they need time to sort out their massive capitals and profit for license renewal. kalau x percaya boleh search la license company lain.

It got is license officialised in malaysia on 6th of october 2013

cuba semak semula..takut mata saya silap..copy & paste this licence num-AJL 931963

Saya ada satu kawan sudah pergi tanya polis kerana kawan ayah dia polis. Polis tu cakap semua kebanyakan bad comments tu daripada orang yang dikena halau dari Mc Ocean dan nak balas dendam...tak paya kisah sangat.

Ada kawan sy dh jd knight premier...kete 6 bijik...bekas polis..dia kata mmg sah disisi undang2..kalo x dia xbuat..die tau undang2

NAMUN dalam senarai kemas kini laman rasmi KPDNKK pada 12.8.2013, lesen pembaharuan syarikat ini telah diterima semula oleh KPDNKK, kelulusan lesennya bermula dari 23.7.2012 - 22.7.2015 dan aktiviti perniagaan MLM ini SAH di sisi undang-undang.

Definitely true..jgn sebarkn fitnah sesuka hati..ofis diorg pn dirasmikan sendiri oleh menteri KPDNKK..

Definitely true..jgn sebarkn fitnah sesuka hati..ofis diorg pn dirasmikan sendiri oleh menteri KPDNKK..

tapi Mc Ocean paksa buat loan 34k utk labur dlm syarikat dia lps tu suruh cari downline.

Saya salah sorg mangsa yang mnanggung beban hutang Loan 34K,Please please ada jalan penyelesaian tak untuk menuntut kembali duit tersebut,harap ada yang baik hati sudi bantu saya untuk bertindak menuntut duit tersebut, Please email saya :Sheniamax@gmail.com,TQ

Post a Comment

Sila Berikan Komen ATAU Sumbangan Artikel/Bahan Anda:-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...