Sabah dan Sarawak adalah BERSTATUS NEGARA dan bukannya Negeri.

Sabah dan Sarawak adalah sebuah Negara yang MERDEKA DAN BERDAULAT yang mana kedua - dua NEGARA ini telah bersama-sama dengan Singapura dan Malaya untuk membentuk Persekutuan Malaysia pada 16 September 1963.

Happy Sabah (North Borneo) Independence Day 51 Years

Sabah or previously known as North Borneo was gained Independence Day from British on August 31, 1963. To all Sabahan, do celebrate Sabah Merdeka Day with all of your heart!

Sarawak For Sarawakian!

Sarawak stand for Sarawak! Sarawakian First. Second malaysian!

The Unity of Sabah and Sarawak

Sabah dan Sarawak adalah Negara yang Merdeka dan Berdaulat. Negara Sabah telah mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1963 manakala Negara Sarawak pada 22 Julai 1963. Sabah dan Sarawak BUKAN negeri dalam Malaysia! Dan Malaysia bukan Malaya tapi adalah Persekutuan oleh tiga buah negara setelah Singapura dikeluarkan daripada persekutuan Malaysia.

Sign Petition to collect 300,000 signatures

To all Sabahan and Sarawakian... We urge you to sign the petition so that we can bring this petition to United Nations to claim our rights back as an Independence and Sovereign Country for we are the Nations that live with DIGNITY!

Decedent of Rajah Charles Brooke

Jason Desmond Anthony Brooke. The Grandson of Rajah Muda Anthony Brooke, and Great Great Grandson of Rajah Charles Brooke

13 August 2013

McOcean Holding Sdn Bhd & Steady Dynasty Sdn Bhd

McOcean Holding Sdn Bhd & Steady Dynasty Sdn Bhd adalah syarikat yang diklasifikasikan sebagai syarikat perniagaan Multi Level Marketing (MLM) satu syarikat berunsur penipuan. Berikut adalah rujukan fakta dan data yang saya dapatkan. Semoga ini akan membuka fikiran dan hati kita semua.

Kenyataan blogger:
https://www.rc.my/Thread-Penipuan-Pelaburan-MLM

Kenyataan PDRM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633369376673373&set=a.633369150006729.1073742017.161086313901684&type=1

PERINGATAN KEPADA SEMUA PENGGUNA:
Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dan Bank Negara Malaysia (BNM) ingin memberitahu orang ramai mengenai senarai syarikat dan laman sesawang yang tidak diberi kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM. 

Sila ambil perhatian bahawa senarai ini bukan senarai sepenuhnya. Senarai ini hanya bertujuan sebagai panduan kepada orang ramai berdasarkan maklumat dan pertanyaan yang diterima oleh BNM. Senarai ini akan dikemas kini dari semasa ke semasa untuk rujukan orang ramai. 

Pihak PDRM dan BNM sentiasa bekerjasama dalam memberi kesedaran dan peringatan kepada masyarakat bagi memerangi "Jenayah Kewangan". Jangan Menjadi Mangsa..!!

Kenyataan Bank Negara Malaysia
http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=en_financialconsumeralert&lang=bm

* Klik pd perkataan biru: Senarai nama entiti dan laman sesawang
(pada tajuk "Peringatan kepada Semua Pengguna")

Memang benar permohonan lesen syarikat ini TELAH DIBUAT.. tetapi bila meneliti kenyataan dari laman KPDNKK, maka ternyata bahawa PERMOHONAN PEMBAHARUAN LESEN Syarikat McOcean Holding s/b TELAH DITOLAK.

Ini TARIKH permohonan syarikat McOcean DITOLAK oleh KPDNKK
http://www.kpdnkk.gov.my/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung

Bermula pada 3.4.2013, aktiviti ini berhenti kerana dinyatakan sebagai “aktiviti tidak berlesen”, dan telah disahkan penyeneraiannya oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) pada 22.7.2013.

NAMUN dalam senarai kemas kini laman rasmi KPDNKK pada 12.8.2013, lesen pembaharuan syarikat ini telah diterima semula oleh KPDNKK, kelulusan lesennya bermula dari 23.7.2012 - 22.7.2015 dan aktiviti perniagaan  MLM ini SAH di sisi undang-undang.
http://www.kpdnkk.gov.my/peniaga/pembangunan-jualan-langsung/sykt-jualan-langsung


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...